lauantai 8. kesäkuuta 2013

Bilderberg - maailman mahtavat kokoontuvat

Bilderbergin kerho ei ole mikään maailman hallitus. Siellä ei päätetä mistään. Tämä on osatotuus, jota meille tarjoillaan. Siellä ei tosiaankaan päätetä mistään, mutta sovitaan kaikesta merkittävästä. Maailman plutokraattinen eliitti kertoo muiden muassa Jutta Urpilaiselle ja muille poiliitikoille miten demokratian kulissit tulisi asetella etteivät ne haittaisi bisneksen tekoa.

Kyse ei ole mistään salaliitosta. Jokainen joka seuraa uutisia kuulee joka päivä kuinka edustajamme pyrkivät tekemään päätöksiä joiden avulla voidaan saavuttaa markkinoiden luottamus. Ei kukaan pyri salaamaan sitä, että poliittinen eliittimme toimii nimenomaan pääoman toimihenkilöinä meidän kansalaisten suuntaan.

Kokousta ei siis pidetä suljettujen ovien takana minkään salaliiton takia. Pikemminkin kapitalistit ovat huomaavaisia meitä ja "edustajiamme" kohtaan. Monista poliitkoista voisi tuntua nololta ottaa käskyjä vastaan suuryrittäjiltä ja keinottelijoilta esimerkiksi suorassa tv-lähetyksessä. Meistä kansalaisistakin tuntuisi nololta kun edustajiamme käskytettäisiin mennen tullen.

Kyse ei kuitenkaan ole pelkästä huomaavaisuudesta, sillä pääoma tarvitsee poliitikkoja. Ja ollakseen hyödyllisiä toimihenkilöitä poliitikot tarvitsevat uskottavuutta, jota lisää esimerkiksi kutsu tällaiseen maailman mahtajien kerhon kokoukseen (etenkin salaiseen kokoukseen). Poliitikot toimivat puskurina, joka ottaa vastaan kansan tyytymättömyyden kapitalistien puolesta. Näin tyytymättömyys ei kohdistu suoraan kapitalistiseen järjestelmään. Vaaleissa voidaan sitten vaihtaa kuluneet kasvot tuoreisiin säilyttäen kuitenkin poliittisen linjan samanlaisena kuin ennen. Oikein kuluneille ja uskollisille kasvoille löytyy kyllä aina käyttöä elinkeinoelämän palveluksesta.

Tuomari Jorma