tiistai 28. lokakuuta 2014

Kokoomusnuorison muukalaisviha.

Enpä olisi uskonut, että Perussuomalaisistakin on joskus jotain iloa. Nyt on kuitenkin syytä kiittää heitä siitä, että kokoomuksen todellinen agenda on edes hetkeksi noussut median mielenkiinnon kohteeksi. Mielenkiinto on tosin ollut äärimmäisen vaisua ja tavoitteena lienee onkin antaa koko jupakan kuivua kokoon. Kukaan  toimittaja ei ole edes vaivautunut haastattelemaan valtakunnanjohtaja Stubbia koskien puolueensa avointa muukalaisvihamielisyyttä. Ministeri Viitasenkin mielestä kokoomus-jugend näyttää olevan hyvä harrastus.

Mikään yllätys kokoomuksen nuorisojärjestön kanta ei tietenkään ole kenellekään sellaiselle joka vaivautuu seuraamaan puoluepolitiikkaa. Valtamedia on vaan menestyksellisesti onnistunut pimittämään kokoomuslaisen rasismin keskittymällä perussuomalaisiin ja vaatimalla Timo Soinia irtisanoutumaan puoluetovereidensa radikaaleimmista kannoista.

Ei ole mitään syytä olettaa etteikö muukalaisviha ulottuisi myös varttuneemman kokoomusväen piireihin. Kyse on vain taktisista eroista: puolue operoi kahdella kärjellä nuorisojärjestön sanoessa suoraan mitä kokoomuksessa ajatellaan ja varttuneempi väki, Pia Kauman taannoisen kärry-gaten tapaan, tyytyessä vihjaamaan maahanmuuttajien olevan kiittämättömiä ja epärehellisiä suomalaisen sosiaaliturvan hyödyntäjiä. Samoista vioista moititaan yleensä myös paikallista rahvasta, mutta ei nyt tällä kertaa niin kovasti viitsitä sitä huudella. Rallatetaan sitten mielummin vaalien jälkeen ja kahta kauheammin.

Kokoomus yrittää muukalaisvihaa lietsomalla kanavoida tavallisen rahvaan tyytymättömyyden kohdistumaan vielä heitä itseäänkin heikommassa asemassa oleviin maahanmuuttajiin. Näin kapitalisti on ajatellut (yhdessä ellun kanojensa tai jonkun muun viestintätoimiston kanssa) korjaavansa sievoisen potin ääniä katkerilta proletaareilta.

Olisi kuitenkin suuri erehdys kuvitella että kysymys olisi vain vaalitaktiikasta. Porvarit ovat kautta aikojen turvanneet omaa asemaansa usuttamalla eri maiden työläiset toistensa kimppuun (esim. kahdessa maailmansodassa). Eikä kokoomuslaisten osoittama halveksunta rajoitu mitenkään vain maahan muuttaneeseen köyhälistöön. Alkuasukas-proletaariakin syytetään ahneudesta, laiskuudesta ja epäisänmaallisuudesta, joiden "vaivojen" hoitoon esitetään palkkojen pienentämistä, työehtojen heikentämistä, lakko-oikeuden kaventamista ja palvelujen markkinaehtoista romuttamista.

Huomatkaa, että kunnon porvari katsoo aina asialliseksi käytökseksi puuttua alempiarvoiseksi katsomiensa elämänmuotojen olosuhteisiin ja moraaliin kun taas hän itse, mielestään arvokkaampana oliona pitää vastaavia seikkoja omalla kohdallaan yksityisasioina.