sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Mitä Kokoomuksen puheenjohtajalta edellytetään

Kokoomuksen tulevalta puheenjohtajalta edellytetään kykyä "vaikeisiin päätöksiin". On oltava epäröimättä valmis viemään vaikka mummolta tekohampaat suusta, lapselta tuttipullo ja heittämään suurperhe irtaimistoineen pakkaseen, jotta sijoittajien tappiot ja luottoluokittajien toiveet saadaan täytettyä. On myös nikottelematta pystyttävä nostamaan osinkoveroa, palautettava varallisuusvero ja... no jaa unohdetaan nämä jälkimmäiset. Ei puheenjohtajakandidaateilta voi mahdottomia vaatia. Jämäkkä pitää olla mutta ei sentään sydämetön.

Kokoomuksen puheenjohtaja ei myöskään saa olla liian herkkähipiäinen. Kateelliset ja laiskat ihmiset keksivät mitä älyttömämpiä syytöksiä joilla piinata niitä, jotka menestyvät oman ahkeruutensa ja nerokkuutensa ansiosta. Ajatekaa nyt vaikka Paula Risikkoa. Hän ihan vaan hyvää hyvyyttään ja pelkästään työttömien parasta ajatellen ehdotti, että sosiaaliturvan vastikkeeksi pitäisi ihan pikkuisen paiskia pakkotöitä vaikka jonkun pyyteettömän hoivayrittäjän vanhusvarastolla. Ja heti kateelliset, kaunaiset ja laiskat ihmiset ovat syyttämässä häntä natsiksi. Tämä on aivan tolkutonta! Ei Risikko tai muutkaan kokoomuslaiset mitään natseja ole! Vai oletteko kateelliset nähneet jonkun pukeutuvan univormuun? No jaa... Aika monet poliisit, kapiaiset ja sairaanhoitajat kannattavat kokoomusta. Mutta kenelläkään ette varmasti ole nähneet sellaisia hassuja pieniä viiksiä, joten puhe natseista on vain tyypillistä suomalaista kateutta. Kaunaisten häviäjien panettelua!

Merkittävien ulkopoliittisten suhteiden hoitamisen kannalta kaikki kokoomuksen puheenjohtajakandidaatit ovat luotettavia. En puhu nyt Brysselissä sukkuloinnista, sillä sehän on sisäpolitiikkaa. Moskovan suunnan taas voi delegoida epävirallisen ulkoministerimme, Kimmo Sasin, kontolle. Hänhän jo taannoin kehuskeli näpäyttäneensä Venäjää Euroopan neuvoston kokouksessa. Tarkoitan tietenkin suhteita Washingtonin pääkonttorille. Sekä Stubb, Vapaavuori, että Virkkunen ymmärtävät pääkonttorin kanssa käytettävän liturgian päälle. Jos Venezuelan presidentti Maduro päättää jotain, se on ihmisoikeusrikkomus. Jos CIA kiduttaa jotain arabia se on... jaa-a mikähän se olisi? No, riittää kun tietää ettei se ole ainakaan ihmisoikeusrikkomus. Kun Kuuban presidentti Raul Castro sanoo jotain se on sekä ihmisoikeusrikkomus, että kansainvälisen oikeuden loukkaus. Kun Yhdysvallat eliminoi pakistanilaisen hääseurueen se on... jaa, olipa mikä hyvänsä, niin riittää että tietää, ettei se ole ihmisoikeusrikkomus eikä kansainvälisen oikeuden loukkaus. Korkeintaan se on virhe. Ihan pikkuinen virhe tosin. Siis jos ollaan ihan varmoja ettei kukaan hääseurueesta ollut terroristi niin silloin voidaan puhua voimavarojen kohdentamisesta hiukan väärin. Mutta mistäs sen aina tietää kuka on terroristi varsinkaan Pakistanissa ja olisi niistä lapsista joku voinut aikuisena ryhtyä terroristiksi, joten kai se voisi olla sellainen ennalta ehkäisevä isku sitten...

Kuten näemme kokoomuksen puheenjohtajalta odotetaan aivan erityisiä ominaisuuksia. Kaikkia ei tässä voi edes luetella. Edellä mainittujen lisäksi, ja ennen kaikkea, hänen täytyy pystyä puhumaan vakuuttavasti niin etteivät mitättömät sivuseikat, kuten totuus, johdonmukaisuus tai luonnonlait kahlitse jouhevaa argumentointia. Ei sitä muuten kykypuolueen puheenjohtajaksi pääsisikään.