lauantai 1. maaliskuuta 2014

Kun YLE:n Mika Mäkeläinen "uutisoi" Venezuelasta vastuu siirtyy kuulijalle

YLE:n Mika Mäkeläinen valittaa "Venezuelan talouden" olevan syöksykierteessä "liian anteliaan sosiaalipolitiikan vuoksi". Öljyntuotannon putoamisen hän luonnollisesti panee hallituksen piikkiin vaikka on tunnettua, että Yhdysvaltain palkkalistoilla olevat henkilöt joita valtion öljy-yhtiö palkkalistoilta edelleen löytyy, tekevät parhaansa sabotoidakseen tuotantoa.

Mäkeläinen kirjoittaa ikäänkuin korruptio olisi syntynyt vasta nykyisen hallituksen aikana ja toimesta aivan kuin korkea rikollisuuskin. Kaiken syynä on Mäkeläisen mukaan sosialismi, joka on "diktatuuri Kuuban" jälkeen toiseksi kovinta läntisellä pallonpiuoliskolla. YLE:n toimittajaksi pääsee näköjään kun edustaa oikeaa ideologista suuntausta. Alkeellisimpiakaan perustietoja ei näköjään edellytetä maista joista kirjoitetaan "uutisia", kunhan ne ovat pääkonttorin mukaisia.

Mäkeläinen esimerkiksi väittää lehdistön vapauden olevan melkein yhtä rajoitettua, kuin "veljesmaa Kuubassa". Kaikesta päätellen CIA;n pikkuorava Mäkeläisellä ei ole harmaintakaan aavistusta yksityisten tiedotusvälineitten ohjelmapolitiikasta. John Pilger on käsitellyt tätä eräässä dokumentissaan, jossa hän näyttää pätkän venezuelalaisesta talk-showsta, jossa kehotetaan tappamaan (vielä tuolloin elänyt) Hugo Chavez. Kuuba taasen ei ole diktatuuri, vaan kansanedustajat valitaan puhtaalla henkilövaalilla, johon kaikki kansalaiset saavat osallistua.  

On selvää, että Kuuban täytyy suojautua aggressiivisen suurvaltanaapurinsa tukemaa terrori- ja sabotaasitoimintaa vastaan. Tässä mielessä se ei poikkea liberaaleista reaalidemokratioista, jotka myös ryhtyisivät epäröimättä toimenpiteisiin turvatakseen laillisen hallitusvallan. On turha kuvitella, että aggressiivisen ja ylivoimaisen vihollisen rahoittama väkivaltaan valmis oppositio saisi toimia avoimesti ja vapaasti missään päin maailmaa.

Ei voi kuin hämmästellä mistä näitä toimittajina ammattitaidottomia, mutta propagandisteina häikäilemättömiä CIA:n pikku-oravia putkahtelee YLE:lle. Siinä ei paljon paina se vaikka voittaisi kuinka monet vaalit (jotka esim. USA:n ex-presidentti Jimmy Carter on todennut demokraattisiksi), kun politiikka ei noudattele Washingtonin "pääkonttorin" linjaa. Kuten aikaisemmin kirjoitin meitä aletaan valmistella 11.9. 1973 Chilessä suoritetun kaltaisen demokratian "korjausliikkeen" hyväksymiseen. Tällaistet mäkeläiset kun vastaavat julkisen palvelun "uutisista" suomalaisten puhe demokratiasta millään foorumeilla kertoo vain kritiikittömästä omahyväisyydestä ja lehdistön vapaus muuttuu vapaudeksi häikäilemättömään valehteluun. Kunhan vaan valheet ovat oikean mallisia.