keskiviikko 18. joulukuuta 2013

CIA-propagandan äänitorvi Ulkopoliittisessa instituutissa

Vaikka hallituksiin sitoutunut intelligentsia suurelta osin jakaakin kansainvälisen pääoman maailmankuvan säpsähtää joka kertaa kun törmää totaalisen korruptoituneeseen tutkijaan. Viimeksi täydellisellä todellisuudesta vieraantuneisuudellaan hätkähdytti Ulkopoliittisen instituutin tutkija Anaïs Marin, joka esittelee Ulkopolitiikka-lehden kirjatutkassa positiiviseen sävyyn William Dobsonin kirjaa Dictator`s Learning Curve. Inside the Global Battle for Democracy. Marin toteaa muun muassa seuraavaa: "...Chavezin kaltaisten johtajien valta perustuu lumevaaleihin." Näin laulaa Washingtonin papukaija. Toistakin mieltä voidaan olla. Eräs brasilialainen sosiologi nimitti Chavezia pallonpuoliskonsa valituimmaksi presidentiksi. Yhdysvaltain entinen presidentti, Jimmy Carter, oli seuraamassa eräitä Chavezin voittamia vaaleja ja totesi reiluiksi ja tasapuolisiksi.

Ihan kuluttajansuojan kannalta olisi reilumpaa, että laitos joka työllistää Marinin kaltaisia tutkijoita tunnustautuisi suoraan viestintätoimistoksi eikä tutkimuslaitokseksi. Viestintätoimistothan ovat näitä firmoja, jotka kertovat puolueillemme ennen vaaleja kuinka erottua muista samaa elinkeinoelämän lobbareiden tarjoamaa agendaa kauppaavista kollegoistaan. Marin & co markkinoi Washingtonin propagandaa tieteellisyyden auralla kuorrutettuna.

Chavezin rikokset ovat raskaat, myönnetään. Hän järjesti Venezuelan köyhille ensimmäistä kertaa historiassa terveydenhoitoa, jota oli tarjolla ilmaiseksi ja lääkkeetkin sai ilmaiseksi. Suomalaisessakin mediassa on päivitelty kuinka joutaviin tarkoituksiin Hugo törsää valtion öljytuloja. Parempi ja ei-populistinen rahanreikä olisi tietysti ollut maksella jonkun onnettoman spekulantin epäonnistuneita kasinopelejä kuten meillä täällä euroopassa on tapana. "Parempi maassa, kuin jumalattoman suussa", vai mitä Anaïs?

Vielä karkeammaksi Hugon rikoksen teki se seikka, että terveydenhoito uudistus tapahtui kuubalaisen mallin mukaan ja heidän avullaan. Kuubasta tuli lääkäreitä pystyttämään terveysasemia Venezuelan köyhälistön asuinalueille. Samalla he alkoivat myös kouluttamaan terveysasemien yhteydessä paikallisia oppilaita lääkäreiksi.

Eikös se ole vähän kummallista kun maailman rikkaimman valtion superhumaani presidentti ei saa aikaiseksi edes kunnollista sairausvakuutusta kansalaisilleen mutta Chavez järjestää terveyspalvelut köyhille pyytämällä apua kehitysmaalta? Minusta tämä on uutinen, mutta siitä mediamme ei meille kerro. Median vaikeneminen Kuuban laajasta kansainvälisestä avustustoiminnasta lääketieteen ja terveydenhoidon alalla pääsikin muutama vuosi takaperin Project Censored -listalle. Em. projekti tuottaa joka vuosi julkaisun, jossa listataan vuoden 25 suurinta median pimittämää uutista.

No miksi näitä terveydenhoitoon liittyviä aktiviteettejä ei sitten pidetä minään? Miksi ihmisoikeuksien esitaistelijat eivät noteeraa näitä edistysaskeleita? Koska heidän pääkonttorinsa hyväksymän tulkinnan mukaan ihmisen aineelliset tarpeet (kuten ruoka, juoma, asumus ja terveydenhoito) eivät kuulu ihmioikeuksiin. Esimerkiksi mielipiteen ilmaisemisen vapaus kuuluu (tietysti edellyttäen, että satut olemaan samaa mieltä Washingtonin suurinkvisiittorien kanssa).