perjantai 13. joulukuuta 2013

Tokhögern anfaller eli oikeistolaista kritiikkiä

Matias Turkkila ja erityisesti Jukka Kopra tekevät A-Talkissa itsensä naurettaviksi vaatiessaan kiakkovieraisiin osallistuneita ja heitä tuntevia ja katumaan pahuuttaan. Kopra arvuuttelee säpsähtelevään tyylinsä millaisista "ihmishirviöistä" näissä mielenosoittajissa oikein on kysymys: "kommunisteja!?", "Äärivasemmistolaisia?!" hän hihkaisee. Häntä katsellessa tulee mieleen, että tällaisia ne lahtarit varmaan olivat. Vaikeaa on pysyä tuolilla kun on saanut vainun jostain "punatautiin" sairastuneesta.

Alistetun mielenilmaus on pikkujuttu verrattuna Kopran ja Turkkilan ajamaan köyhälistöä kurjistavaan politiikkaan. Mielenilmaukset ovat oire tämän politiikan eettisestä vararikosta. Jonkun kannalta pelottava oire tietysti. Kaikki eivät vielä olekaan unessa.

Vielä edellistäkin kaksikkoa paremmaksi pistää huumorikirjailija Jari Tervo, joka parhaansa mukaan nuolee eliittiä, että pääsisi ryyppäämään presidentin tarjoamaa ilmaista viinaa. Huumorikirjailija Tervo on nykyajalle ominainen pyrkyri, käänteinen hovinarri, joka perinteistä poiketen mielistelee hallitsijaa ja pilkkaa rahvasta. Tervo sanoo vasemmiston olevan epätoivoinen. Saattaa pitää paikkansa, mutta ei sentään niin epätoivoinen kuin huumorikirjailija Tervo valtiaansa suosionosoitusten ja tarjoilujen kaipuussaan (tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että Tervo olisi tarvinnut jotenkin muuttaa ajatteluaan. Hän on mölynnyt tavallistakin kovemmin).

Toinen Tervo (toimittaja Jouni) jäkättää Anna Kontulalle vastaan Stillerin Pressiklubissa. Tämä Tervo kehuskelee, kuinka hienosti köyhällä menee kun rikkaat rikastuvat heidän pöydiltään tippuu sitten murusia joita vähäväkiset voivat noukkia. Samanlaista autuutta on ennenkin oikealta julistettu (kuulosti aika 80-lukulaiselta). Sitten taas valitettiin kuinka kateellisiä köyhät ovat. Kun Saska Saarikoski alkoi vielä lässyttää samasta teemasta vaihdoin kanavaa. 

Nämä hyvinvoivat herrat opettavat rahvaalle kuinka hyvää huolta köyhästä suomessa pidetään ja kuinka heidän pitäisi ajatella. Huumorikirjailija Tervokin esiintyy demokratian asiantuntijana, vaikka hänen tietonsa politiikasta rajoittuvat lähinnä iltapäivälehdistössä levitettäviin juoruihin. Turkkilaa selvästi ärsyttää kun fasistien rettelöintiin on tähän asti kiinnitetty huomiota ja hän on joutunut niitä selittelemään.

Selvästi huomaa kokoomuksen ja fasistien ajattelevan samansuuntaisesti. Kun kuuntelee kokoomuksen nuorisoliittolaisia, tämä käy erityisen selväksi. Kokoomuksen nuoret eivät sensuroi sanomisiaan samalla tavalla kuin vanhempi polvi vaan kertoo ihan avoimesti kuinka paljon halveksii köyhälistöä.
Sehän on vanhastaan tuttua, että fasistit ovat suurpääoman palveluksessa, kuten jo Hitlerin joukotkin. Fasistit tuhosivat ay-liikkeen ja porhot saivat haltuunsa vallattujen alueen teollisuuden ja niin joustavaa työvoimaa (siis orjia), että nykyajan kapitalistin käy ihan kateeksi.

Aluksi suhtauduin kriittisesti näihin kiakkovieraisiin, mutta heidän tempauksesna houkutteli esiin heidän vastustajansa. Nämä vastustajat ovat niin vaarallista ja taantumuksellista sakkia, että heidän vastustamisensa on jokaisen aidon demokraatin velvollisuus.